ΚΟΙΝΩΝΙΚO ΠΡΟΦΙΛ

YouTube

 

 

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες, 

όσο η κρίση ωριμάζει στην Χώρα μας ως δεδομένη κοινωνική κατάσταση, τόσο περισσότερο εμπεδώνεται η άποψη ότι η «Ανάπτυξη» αποτελεί το απολύτως απαραίτητο εργαλείο διεξόδου από αυτή. 
Η «ανάπτυξη», πέρα και έξω από το θεσμικό πλαίσιο το οποίο προσδιορίζει τους κανόνες επιχειρηματικής εμπλοκής και αδειοδότησης, είναι σχεδιασμός, είναι όραμα, είναι στρατηγική επιτυχίας και ταυτόχρονα συνοχής των κοινωνιών.

Στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής στρατηγικής και πολιτικής, βρίσκεται ο Άνθρωπος, με τις μοναδικές ιδιότητες του δημιουργού, του κατασκευαστή, του εργαζόμενου, του καταναλωτή.
Το έλλειμμα Ανάπτυξης σε μια Χώρα ή αγορά ή κοινωνία αν θέλετε, ευνοεί την συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους, αντίθετα όμως ο σταθερός ρυθμός Ανάπτυξης διασφαλίζει την δικαιότερη κατανομή του, και την διάχυση των διαθέσιμων πόρων σε μεγαλύτερο φάσμα του πληθυσμού, το οποίο είναι και το ζητούμενο διαχρονικά.

Κομβικό στοιχείο και συστατικό, για την επιτυχία του εγχειρήματος της Ανάπτυξης, είναι οι επαγγελματικές δεξιότητες ενός εκάστου από εμάς, η δυνατότητα δηλαδή ο καθένας ξεχωριστά να αναλύει και να συνθέτει κατά την διαδικασία παραγωγής έργου.
Η αρτιότητα δηλαδή, ατομικά κάποιος να συμμετέχει παράγοντας έργο με προστιθέμενη αξία, αλλά και κοινωνικά να προσφέρει, μεταφέροντας από γενεά σε γενεά την σωρευμένη εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση που ήδη κατέχει.

Ιδιαίτερη βαρύτητα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, έχει αποκτήσει διαχρονικά, η λεγόμενη επάρκεια επαγγελματικής εξειδίκευσης στα τεχνικά επαγγέλματα. Τα τεχνικά επαγγέλματα και το επίπεδο τεχνογνωσίας της εργατικής κοινότητας μιας Χώρας, είναι καθοριστικά για την τοποθέτηση μιας αγοράς σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Η τεχνολογία μπορεί να εισαχθεί εύκολα από άλλες αγορές, η καινοτομία να αντιγραφεί, όμως η ποιοτική εμπειρία και επάρκεια τεχνικής εξειδίκευσης του παραγωγικού δυναμικού μιας Χώρας χτίζεται επί δεκαετίες, κληρονομείται από γενιά σε γενιά, είναι θέμα παιδείας, και δεν μπορεί να αναπτυχθεί μεσοπρόθεσμα. Αποτελεί μάλιστα κατά την γνώμη μου, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο μιας κοινωνίας που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο.

Με την ιδιότητά μου ως Μηχανικός, αλλά και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, τα τελευταία χρόνια συντεταγμένα προωθούμε στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα λεγόμενα τεχνικά επαγγέλματα, υπηρετώντας ένα πλαίσιο αρχών που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της Χώρας μας και του ευρύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Και παρότι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η τεχνική εξειδίκευση του παραγωγικού δυναμικού δεν είναι το μέλλον της Χώρας μας, να σας διαβεβαιώσω ότι άνευ της τεχνικής εξειδίκευσης των δικών μας ανθρώπων, χωρίς δηλαδή ποιοτικό εργατικό δυναμικό σε όλους τους τομείς, μέλλον σε Εθνικό επίπεδο δεν θα υπάρξει για κανέναν, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σήμερα τυχαίνει να κατέχουν πλούτο.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Τζαφέρης Μελέτης

 


 


Share/Save/Bookmark
 
E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες, 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ να πλαισιώσετε την διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Συγκολλήσεων, το οποίο θα υλοποιηθεί στις 07 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Πέμπτη, στο αμφιθέατρο ΔΑΪΣ στο Μαρούσι.

Εκθέτες από όλη της Ελλάδα θα συμμετέχουν στην εκθεσιακή δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί στον χώρο πίσω από το αμφιθέατρο, επιδεικνύοντας καινοτόμα υλικά, μηχανήματα και υπηρεσίες που παρέχουν, στην αγορά των μεταλλικών κατασκευών, της ναυτιλίας, της συντήρησης ενεργειακών δικτύων και φυσικά αμιγώς του τομέα των συγκολλήσεων.

Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια υλοποίησης του Συνεδρίου θα αποδοθούν, από προσωπικότητες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, τα πτυχία 25 νέων Διεθνών Μηχανικών Συγκολλήσεων, οι οποίοι  πλέον ανέρχονται στην Χώρα μας σε 45 αναγνωρισμένους από το Ελληνικό Ινστιτούτο, Διεθνείς Μηχανικούς Συγκολλήσεων.

Η υλοποίηση των Εθνικών Συνεδρίων Συγκόλλησης συνδράμει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τομέα των συγκολλήσεων, αφενός βελτιστοποιώντας την ταχύτητα διάδοσης των κρίσιμων πληροφοριών για την ανάπτυξη της αγοράς και αφετέρου αυξάνοντας τον συνεκτικό ιστό μεταξύ των εμπλεκομένων δυνάμεων της αγοράς και των επιστημών.

Με τις θερμότερες ευχές μου για καλό Φθινόπωρο, με υγεία για εσάς προσωπικά και τις οικογένειές σας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο, όπου θα συναντηθούν για 2η συνεχόμενη χρονιά η εμπειρία και η γνώση των ανθρώπων της κατασκευής και της ποιότητας των μεταλλικών κατασκευών κάθε είδους.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Τζαφέρης Μελέτης

 


 


Share/Save/Bookmark
 
GreekEnglish (United Kingdom)

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους